the world is full of crashing bores

shitååhjahglg!
jag finner inga ord, prrrrrrrrrr


jag tror jag ska lägga mig snart och drömma mig bort från ångesten inför fysikprovet. så går jag dit och sätter ett ig eller ett g och tar igen det på slutprovet. för just nu kan jag inte tänka klart. oooorkar inte, förlåt linn för att du är så jävla dum i huvudet och bara skiter i det.


somebody´s outside

åh vad jag längtar till imorgon kväll
så mycket att jag inte orkar plugga ett jävla skit.
det ska bli så kul att studsa in på kb och knappt hänga in jackan förän man ser alla skutta omkring och hejja på alla. det är så fint!
sen är jag paaaff, det bara pirrar i magen av nervositet hela tiden. tänk ooom

skrattretande

jag var precis inne på studentum.se och jag fick lite smått panik. jag menar, att välja till högskola eller universitet känns låångt bort men det är ändå inte så. att se intagningspoängen är också gaanska skrämmande. tänk om det gäller 0,5 poäng och jag inte har det! åååååååh
ja jag räknade ut att jag minst kommer att ha 15 i snitt, alltså VG i alla ämnen men fan vad det inte var vad jag väntade mig när jag började. men alla g:na i matte, kemi och fysik har tagit fett mycket plats. fan vad dålig man är.
sen är det fysikprov imorgon, fan vad det kommer att gå dåligt. jag hatar när man har sånna veckor då det är prov i svåra ämnen dagar på rad, typ som matte och fysik denna vecka. det är ångestframkallande! man skakar och mår dåligt av att veta att man inte kan få mer än godkänt, men mycket väl inte alls klara provet. ååh vad jag hoppas att det gick bra igår på matten så att det verkligen är över och åh vad jag hoppas att jag fixar fysiken imorgon. jag hoppas att viktor (inte min kusin) också klarar det så vi kan genomföra vår fysikplan som vi sagt. det måste vara den dummaste men vafan. vi är dumma när det gäller fysik. iaf när det gäller att plugga till det.

det för mig till en annan sak! igår hade jag utvecklingssamtal med min fysiklärare måns och vi snackade fysik och matte. dumma jag spottade ut att jag knappt pluggat till matten och fysiken när han frågade hur det kändes. sen kom vi in på vad jag ska göra efter gymnasiet och resa blev mitt svar. alltså han är så sträng och överbeskyddande! han tycker seriöst att man ska sitta hemma och plugga ihjäl sig under dessa tre åren, bara för att han gjorde det! han tycker att jag ska säga upp mig från jobbet och plugga in i det sista. HAHA. jaja det blev inte så bra skrivet här men vafan, det var komiskt när man var där. nu måste jag sätta fart med pluggandet så att jag kanske har en liten chans iaf.

herrååå

wah

fika med charlotte idag, helbra!
på fredag ska vi ha kul!

live and learn

åh, jag måste verkligen ta och köpa mig en dagbok med ett stort fett lås. jag vill bara skriva av mig en massa hela tiden. men jag orkar liksom inte för hand. det här är mycket enklare. men jag vill inte skriva allt här. men så här mycket kan jag säga er, det är jävligt mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu. jag behöver charlotte eller viktor! gha, det är nu!

matten går bara inte, sätter jag mig och kollar igenom exemplena går det bra, ska jag sätta mig ner och göra en massa övningar får jag panik och kastar iväg matteboken.
jag har däremot gjort fem uppgifter i fysiken sedan jag skrev sist, ändå bra. sätter jag mig bara ner med det går det men åh, varför orkar jag aldrig. jag får panik ju. tänk om jag inte klarar provet imorgon. ååh det måste jag!

image636

den bjuder jag på.

jag är så jävla kass.

just nu längtar jag bara till fredagskvällen med charlotte. det ska bli så härligt att gå ut med henne, det är alldeles för sällan man gör det. innan dess, lite drinkar som hon är bäst på att blanda!
för just nu är det bara fet jävla ångest inför skolan. imorgon blir det matteprov, jaa jag måste tenta upp matte d för att jag suger och totalsket i den kursen förra året. jag hoppas att jag fixar det. såklart har jag inte pluggat så mycket. jag tror på mig själv och hoppas att det räcker. jag orkar inte. inte alls. sen är det fysikprov på fredag, det är något jag verkligen måste sätta det med. ååh jag hatar dessa ångestfyllda veckor. jag stannade såklart hemma från skolan idag för att plugga. javisst. hrmp. vad gjorde jag? joo det ska jag säga. jag tog mig en liten sovmorgon, köpte frukost, läste tidning extra länge, pluggade liite matte och sen fick jag för mig att se en film. jag kollade igenom min lista och såklart ser jag att jag har en med brad pitt och casey affleck (ny favorit?). jag tänkte att jag bara ska se början av den. jag snackar om mordet på jesse james. ååh gissa vem som är med i filmen?! självaste psykot från den gröna milen. ni vet den filmen med tom hanks som fångvaktare och den svarta mannen som hålls fången i väntan på att hamna i den elektriska stolen för ett mord som han begått eller inte begått (vågar inte säga det här). så finns det då den där sjukt duktiga skådespelaren som ser så jävla konstig ut och är helt sinnesrubbad. iaf, när jag sätter på filmen med brad pitt och ser att den snubben är med måste jag bara se den. ett problem - den är 2 h 40 min lång. så nu sitter jag här. lyssnar på cardigans och har noll motivation till att plugga. det blir alltid såhär. varför älskar jag filmer och hatar skolan? men åååh vad filmen är bra!! ja, ni har säkert hört talas om jesse james som förmodligen är den största och kändaste rånaren genom tiderna. iaf i amerika. mordet på honom av den fega bob ford får man se i den. riktigt bra film. annorlunda för vissa kanske, men det gör er säkert inget då brad pitt ändå är med :) se den!

nu ska jag försöka plugga. jag lovar er, det blir inget av det. försöka går ju. önska mig lycka till på provet imorgon!

could it be i like you?

idag höll jag i ett hjärta. det var så himla fint!
illaluktande, slaskigt, massa vener hit och dit och ja, det var ett fint ögonblick i mitt liv. ändå coolt att säga att man hållt i ett hjärta.
det var nog allt för mig för idag. jag är nöjd. sovit gott i några timmar efter skolan, pluggat lite fysik (känner mig hyffsat säker) och nu lyssnar jag på death cab och läser senaste skvallret. måndagar är bra!

happy sunday!

grattis grattis danmark till EM segern! det var ni så värda så! fan vad handbollen är större i det landet än i vårt. jag kan bara tänka mig hur alla springer omkring på ströget och rådhusplatsen som tokiga nu. sånt är roligt!
det har varit 11 superfina dagar fyllda av handboll. det är väl mer handbollen som gjort dagarna och det tackar jag för. nu är det slut och imorgon är en ny vecka. japp, imorgon blir det till att dissikera på biologin, wah! ska ta och städa massa nu så det blir fint här.
jag tror minsann att jag ska ringa ett samtal först, dryga ut på söndagen liksom. det är härligt. vad jag älskar söndagar.

herrå

death at a funeral

åh jag har inte skrattat så mycket på så länge som när jag såg death at a funeral! så himla rolig! klockren! my kind of humour!
se den, se den!
DO IT!

moviestar

fy fan för matten. jag orkar inte mer. eller ja, det är väl mer så att jag inte orkar börja riktigt. det går segt som fan. sen är det fysikprov på fredag, det kommer också gå segt och dåligt om jag inte börjar med det typ nu. blä, orkar inte. jävla skitskola. bläh.
jajajajaja jag ska se finalen i handboll senare idag tror jag, heja danmark! jag får väl kanske plugga lite medans jag ser på det (haha). nu ska jag se film! vad annars liksom. men det är det söndagarna och alla andra dagar är til för! ser man inte minst en film om dagen mår man dåligt! så se ni era kassa serier på tv så ska jag se någon bra film. ååååååh jag har laddat ner death at a funeral, måste se den med mamma snart. den verkar så bra och rolig! vi älskar riktigt engelska filmer!


high fidelity

bläh. jag känner att jag börjar bli yr och trött. och det vill man inte vara! tror jag ska köpa en falafel eller något. hinner jag på fem minuter?

nä, nu ringde ludde och mina fem minuter tog slut. nu börjar filmen, high fidelity, se se!

image635

seaside

snackade med fina charlotte innan idag. det är synd om henne för hon jobbar 18.00-04.00 idag. det är helt sjukt. nåja, hon gillar det iaf :)

nu sitter jag med matten och försöker. det tog mig en halvtimme att göra första talet. jag fick smått panik över att inte kunna det men det var såklart miniräknaren som var felinställd, på radianer istället för grader, doh!

nej nu skrev jag en massa om igår men det är för privat och jag tycker om hemlisar så haha, sudd sudd!

jajajaja. jag har en massa filmer som bara väntar på mig men jag vet inte. jag tror jag ska se high fidelity ikväll på tv för den är bra om någon! en film i min smak. japp, det här är bara nonsens men det pirrar i magen min. kurrar med, kan vara för att jag inte ätit ett skit idag. mamma är på tjejmiddag och jag orkar inte fixa eller köpa något. det känns bara bakis och inte äta idag.




hej lördag!

jag kom hem tidigt imorse från en fin kväll på kb, sara var snäll nog att stanna kvar med mig till slutet. åh det var bra!
sedan kunde jag inte somna riktigt bra så jag la mig en sväng vid ett tiden igen och nu sitter jag här, nyvaken. fan. jag skulle plugga massa idag men njä jag vet icke. shit vad jag ligger efter. åh, det tar och sparar till ångestsöndagen.
nu ska jag nog skicka sms!

tjarå

superliga

denna dag var fin. lugn och fin. eller ja, jag stack en sväng in om mobilia för att hitta ploppar till mina hörlurar. det var vid tolv tiden och det kryllade av folk. löööning! japp, mitt kvitto från kontot var fint idag, hihi.
ikväll vankas utgång. jag känner mer för att sitta med en öl på möllan och njuta av fredagen med vänner. men kb igen kanske blir kul? extra mycket folk tror jag det blir, sen är ju nathalie där!

åååh idag såg jag vilka artister som kommer till festivalen siesta! jag vill egentligen inte till fjortisfestivalen men guess what!
NEPHEW KOMMER DIT! DET BLIR JAG OCH DANSKARNA IGEN! OCH CHARLOTTE, JAG SKA ÖVERTALA HENNE! ÅÅÅH MINNEN FRÅN HULTSFRED KOMMER TILLBAKA.
världens bästa danska band!

jag ska nu visa er en låt från deras spelning på roskilde 2007. på hultsfred var det litet tält, på roskilde orange stage! ni behöver inte se hela klippet men se åtminstonde början och fatta så jävla mycket folk det är på roskilde! när kameran tittar ut över folket vid orange stage. det är sjukt! kan ni fatta att tio personer blev nertrampade på den platsen 2000. nu har de ändå fler galler så att det inte blir lika trångt. snälla, kolla bara i början så ser ni vad jag menar. det är världens bästa känsla att stå där på den platsen och se ett sjukt bra band. strokes för mig 2006 exakt där. vad blir det 2008?
(bry er inte om han LOC som sjunger med till nephews, den skalliga är alltså LOC. det är INTE han jag gillar)


lyckan finns

(annars har det varit fint med matilda som precis gått)

vad kul att se henne må så bra!

där brast det för sverige

bläh. sverige förlorade mot tyskland med 31-29. det var ju himla nära! nu blir det inga fler matcher, eller jo den om vem som blir 5a eller 6a. jaja de gick längre än vad många trodde. men ååh så nära, det är verkligen världsspelat! tyskland är verkligen inga att leka med.
jaja nu är det alltså bara en match kvar men ingen semifinal. betyder väl att jag tillbringar mindre tid framför tvn vid handbollen. eller man måste väl ändå se finalen iaf ;D
ååh så rädd jag blev när det var en eller en halv minut kvar och det blev time out. såklart skulle det bli tekniskt fel i tvn. puh, det fixade sig men ändå! riktigt jävla dåligt!

image632

sur kim, surt sverige, det var ju så nära!

life is a pigsty

kalle sabbade precis allt. bläh.
han sa att oasis är indie. och att de sjöng indie rock n roll.
oasis är rock, bara rock.
nu lyssnar jag på life is a pigsty för 7 minuters deppande. sedan kommer matilda och då ska vi snacka pojkvän. WAH.

I´m pregnant, what other shit can I do?

javisst ja! igår såg jag juno. den var fin och bra. jag vet dock inte om den är värd alla oscarsnomineringar men ja. flickan som gestaltar den unga flickan juno är kanske värd en oscar för bästa kvinnliga huvudroll. hon är riktigt bra!
men det är en fin och sevärd film, mer orkar jag inte skriva. jo! att det är så sjukt roligt när det kommer en ny årstid och killarna springer förbi i sina gula korta shorts.
läs mer om filmen här.
musiken är brabra med!

kolla!


fever fever

jahaja, då var denna dag över. skoldagen alltså. klockan är bara ett! åååh jag älskar redan att sluta tidigt på torsdagar! iiiiingen psykologi och ingen inödig håltimme. wah!
nu ska jag antingen sova, se en film, plugga eller köpa en cola light (det var länge sedan). jag tror jag skippar pluggandet för det är ju bara ååh så jobbigt. jag är jobbig och trött på skolan.

image631

fyfan för sånna människor

Hatkyrka planerar att störa begravningen
23 januari 2008

Kontroversiella Westboro Baptist Church, som bland annat står bakom sajterna GodHatesFags.com och GodHatesSweden.com, tänker inte tillåta en stillsam begravning av Heath Ledger.

Anledningen är skådespelarens medverkan i "Brokeback Mountain" och hans positiva inställning till homosexuella. Enligt kyrkans pressmeddelande var Ledger pervers och kommer att "brinna i helvetet". Man planerar därför att demonstrera vid hans begravning.
movizine

image630

det är helt sjukt. riktigt tragiskt över heath ledgers bortgång. jag gillade honom starkt i brokeback mountain, jag menar riktigt bra! jag är mållös. att folk kan säga dessa saker. och kanske faktiskt genomgå det som de påstår. fyfan. jäkla idioter.


sing, sing, sing, sing!

jag bara måste slänga in en till bild! ååh vad det var fint idag!
nu lyssnar jag på audioslave och snart ska jag se film när jag borde plugga. men inget kan stoppa mig nu, heh?
jag orkar inte med skolan just nu, bläh. så jävla nära att skolka idag men icke. imorgon slutar jag 12 när jag säger upp mig från psykologi b. ciao!


image629

titta klänning

titta min klänning
det var som hos moderniteter, kärlek vid första ögonkastet.
hemma innan jag stack till emma i fredags snurrade jag omkring så att den yrde så fint. samtidigt lyssnade jag på elvis costello och han är ju fin att lyssna på. så det hela var bra och jag yrde ännu mer på kb med söta pojkar. kanske fattar man extra intresse för någon denna fredag, kanske..

image628

cobrasnake

jag hoppas att man inte ser ut så när man kysser någon, tur att glittret är lite ivägen.
eller, vad tycker ni?

image627

JAAAAAAAAAAAAAAAA!

fyfan vilken jävla spännande match! jag är i extas!
källman som var så kass de andra matcherna, speciellt igår som jag skrev. men idag! vilken hjälte!
vi snackar straff till sverige, kim andersson missar den (det står då 26-26) och det är bara FAN!
vi snackar 11 sekunder kvar, spanien har bollen och de tar ut målvakten för att få in en till spelare efter att en av sveriges blivit utvisade, vi ligger alltså under med en person då (spanien hade en utvisad sedan innan). det var dömt att bli lika eller att förlora. men så räddar svensson och passar långt till källman som sätter bollen. ååååååååååååååh lycka! 27-26 till sverige alltså. jag är hes just nu. det är kul när sånt här händer!
nu blir det nog ingen mer match ikväll. de visar inte island matchen, de kan ändå inte kvala vidare efter förlusten igår.

image626

sunshine

åh, sverige mot ungern blev lika. men vilka chanser man sumpade. stackars källman hade två frilägen på rak och missade. ååh han såg så ledsen och söt ut. nåja, lika är okej.
så imorgon väntar en lång dag. slutar 15.45 och 15.50 börjar ännu en match med sverige! så det blir brådis. jag är en sån tönt, jag vet. ställa in en fika för att få kolla match, oops. jaja men EM är ju inte alltid.
nu ska jag krypa ner och läsa en massa skvaller och min älskade DYK som viktor gav mig idag,

bless.

hata tisdagar

sista avsnittet av backpackers ikväll. så nu är det över, tråkigt.
tråkig dag med, tråkigt liv just nu. jag hatar januari, februari och mars. fyfan. sommar nu tack! känner bara att vinterångesten är påväg igen, bluäh. så i helgen vill jag festa och träffa fint folk och komma på bättre tankar.
nu startar handbollen och det känns lite bra. hoppas sverige vinner och inte dummar sig som island gjorde innan idag.

image625

nothing else matters

bläh, konstig dag. kunde inte somna inatt, precis som det brukar vara nu. jag tror jag får igen för båtresan mot dubrovnik då jag la mig ner, log mot anna och jävlades. somnade direkt och sov nästan under hela båtresan dit (7 timmar). det var jag, kunde somna var som helst, när som helst. den gången mitt på golvet, på med brillorna och med skrikande ungar bredvid mig. det var lugnt. så lugnt. DÅ. åååh snälla låt mig få tillbaka det!
jag kunde visserligen somna nu efter skolan (provet gick skit =/) och när jag vaknade höll det på att mörkna. jag sprang omkring i lägenheten i två minuter och letade efter en klockan och kläder. klockan var halv fem, på eftermiddagen. jag är fuckad.



jag i härligt tillstånd på båten

come on feel the noise

nu har jag pluggat nonstop från det att jag skrev sist.
nu kör vi handboll i fyra timmar!!!
YEAH

atmosphere

fan, jag bröt förra löftet. jag har istället tillbringat de senaste två timmarna med att läsa ut bridget jones dagbok, oops. nu är morfar här och vi fikar. jag får ta igen allt senare, kanske. varför gör jag så när det verkligen verkar gå bra?

filmen är nedladdad, jag talar givetvis om "control" som handlar om ian curtis liv, sångaren i bandet joy division.
han begick självmord och här får ni ett smakprov av vad filmen handlar om. den verkar riktigt bra och jag gillar idén med svartvitt som förr i tiden, sedan utspelar sig filmen i london 1979.
kolla kolla och kom hem till mig en dag i veckan och se filmen med mig,


Ian Curtis

åh, om 1 h 52 min är den färdig, jag ger er ett litet smakprov på vad jag talar om.

gillar ni låten?

joy division - love will tear us apart


control

förutom att jag tar en liten paus nu så har jag pluggat sedan nio imorse. det sitter fint. jag hoppas verkligen att provet går bra imorgon men ja, anatomi är inte riktigt min grej så det tar lång tid att få in i skallen. svårt är det, och mycket är det. nåja, jag ska förhoppningsvis plugga nonstop (nästan) till halv fyra. efter det får det räcka. då är det dags för sverige-frankrike och sedan vid sex tiden startar island mot slovakien. hoppas det blir fina matcher. sen är det kväll och då kan man inte plugga bra.

herrå!

jag älskar handboll

så mycket att jag glömmer bort allt annat

island leder med 16-9 mot slovakien i nuläget!

call off the search

fy vilken fin kväll det var igår! först hemmafest hos emma med trevligt folk och sedan en biltur till ice för att hänga med lite folk men det var inte riktigt min grej så det fick bli KB! så himla roligt men fan vad jag är bakis idag. matilda och jag tog väl en två eller tre tequilashots? haha och sen träffade man massa folk och det var bra musik! ååh vad fin kväll det var! kom hem halv fem imorse, blöh :D

idag står plugg på menyn, sedan till ölkaféet med mamma för att äta med henne och liselotte och sen blir det handboll hela kvällen! yeah!

perfekt

åh, morrissey lyssnar jag på nu.
jag fick precis en sån fin komplimang och det känns bra!
ikväll får jag smutta på cider hemma hos emma, det blir nog också bra!
nu måste jag fixa mig, sen som alltid,

bless


blommig klänning

jag lyckades försova mig idag! jag skulle ju bara gå i skolan i typ två timmar och ändå! jahaja det finns ingenting som jag kan göra åt det nu men det känns lite surt. äh, skitsamma! det var säkert mitt undermedvetna som bad mig att sova lite längre!
nu har jag pluggat lite biologi, duschat men inte håret som får vänta tills ikväll så det är pretty smutsigt. men det skiter jag i. nu ska jag in en sväng i stan och hoppas på att jag hittar något fint att ha på mig, annars vet jag inte vad jag gör.
åh, vad jag luktar gott! det är inte ofta jag har parfym, jag har så svårt att falla för någon och detta är andra gången det händer, vilken dröm! min första var calvin clein som var sådär fint blågrön och någon sommarupplaga som inte längre finns =/ och nu fick jag ralph lauren cool av mamma. den är good! hoppas nu bara att jag inte får utslag av den, för min hur är så himla känslig. idag får den faktiskt tåla lite parfym.
ses på stan!

bless

wish you were here

nej, nu ska jag sova för att orka ta mig upp till fysiken imorgonbitti. det är så segt! men jag får glädjas åt att det är kort dag iom inställd samhällslektion, eller jobba hemma som det så fint heter. JAA snälla säg att det håller i sig!
natti ses imorgon,

bless.

kämpa

anskotans helvite!

ja, ändå lite besviken. 24-18 blev det, till sverige. det känns att man är från island när man ser på handboll. vi älskar det jag, mamma och afi och det gör ju bara att man måste heja på dem! det brukar bli så. det är den enda sporten (förutom spjut) som Island är riktigt bra på. bara synd att de var så sega i början av andra halvleken och att det tog dem 20 minuter att komma in i spelet och göra lite fler mål. sen var tomas svensson jävligt bra i det svenskan målet idag. det var en rolig match att titta på!
sånt pytteland och ändå så duktiga! det är inte försent än, det fixar sig! jag säger som på bildis, jag hoppas att både sverige och island tar sig vidare från gruppspelen!

image622

image623

Vikingen från Island som tyvärr är skadad och inte kan spela fullt.

women in film

cred till personen som fixat ihop detta klipp.
women in film. det är fint, så fint. man får se massa kända ansikten, allt från greta garbo, marilyn monroe till halle berry. jag måste säga att de var vackrare förr, hihih
kolla in! det är sevärt!


trailer i am legend

.. för de som är sugen på filmen (biopremiär om 1 vecka, oops).


I am legend

JAG ÄR SÅ JÄVLA STOLT ÖVER MIG SJÄLV!
jag tittade precis på "I am legend".
en man blir ensam kvar på jorden då man trott att man kunnat utrota cancer men istället har de som fått vaccinet blivit konstiga och mördarmänniskor, typ zombies. jag vågade se den! ni vet hur jävla rädd jag är för sånna jaga-filmer där man får panik hela tiden. så lyckades jag se den själv! det känns sjukt bra! jag är stolt över mig själv och vilken adrenalinkick! haha jag är galen men jag älskar och hatar kickar, i detta fall det förstnämnda. filmen var faktiskt grymt bra. den bästa "zombiefilmen" om man nu ska kalla den för det. riktigt bra i skräck genren om man nu ska kalla den för det. den kanske är bra för att det för en gångs skull är en bra skådespelare som är med. japp, will smith. jag sa det. efter att ha sett "the pursuit of happyness", gillar jag killen. den filmen är verkligen sevärd!
yeah!


image621


nu har jag sett film och sovit istället för att plugga, bra linn! nej det var värt det ;)
NU BLIR DET HANDBOLL 20.15 !
FYFAN VAD JAG LÄNGTAT EFTER ATT DET SKA BÖRJA! EM!

SVERIGE-ISLAND 20.15
vilket lag ska man heja på?

vilken dag!

det har varit så jobbigt att gå till skolan idag. dagen kändes betydligt längre än vad den egentligen var. jag har för första gången haft sjukt ont (mens) och fan vad det var jobbigt. kände att jag skulle kräka vilken sekund som helst och att befinna sig i skolan var inte kul. men, vad gör man inte för att få komma till psykologin och få sitt betyg. MVG it is. han är dock besviken på mig för att jag struntar i b. det som gick så bra. men men, härliga torsdagseftermiddagar till mig nu!
jag har ett sånt himla sötsug så det är inte sant! kan det bero på mensen?

I sure do miss you

image620

åh,

lyssnar på bryan adams och funderar på om jag orkar läsa fem sidor till och verkligen kunna dem idag, lika bra att få det överstökat kanske. med lite musik går det nog bra. sen är klockan bara tjugo över tre, det känns bra! jag kan börja vänja mig vid de här korta dagarna i skolan.
annars varierar jag lite då och då med ett avsnitt av någon serie eller någon film, men inte än! en som jag börjat kolla på helt sådär är one tree hill, vafan. såg förra avsnittet på tv och hade inget att göra så kollade vidare. nu är den säsongen slut (var bara något avsnitt) och har sett det första på nästa säsong. HAHA. det är ganska mycket som hänt. ojoj. ja, det är väl som oc som man följde förr. helt plötsligt har det gått något år och man vill se vad som hänt. man såg det trots allt så ofta när man var mindre. får se om jag orkar kolla vidare, det är iaf bättre än att plugga. ska bara få in lite mer om tunntarmen i huvudet sen får vi se.

inte mitt foto

yes, jag har läst 5 sidor om matspjälkningen. ja, det är lika intressant som det låter!..


image619

wednesday always comes too late

jag är för kass. har inte gjort något vettigt sedan jag sist skrev, jag har försökt ändra layouten till bloggen men orka det. jo, jag snackade precis med emma och jag tror det blir fint på fredag =)
nu ska jag öppna boken och plugga liite.
herrå

idag är en fin dag.

den har börjat bra dagen! jag vaknade åtta för att hinna duscha, stängde av klockan och vaknade istället fem över nio. jag hann duscha, torka håret, hitta kläder, ladda ner lite saker på internet och dutta på lite mascara. det är helt sjukt att jag hann allt det och att cykla till skolan på 55 minuter! alltså, dagen började bra! sedan har jag haft två lektioner fysik och för en kvart sedan kom jag hem! snälla låt fler dagar vara såhär! resetidningen har även kommit och nu ska jag mysa med den. dagen ska annars bestå av (förhoppningsvis) biologi plugg. jag håller tummarna för mig själv,

puss!


retirement

någon som sett scarfen jag har på bilden, eller linnet? jag råkade faktiskt gilla dem. give them back to me!

image617

heat dies down

jag har tillbringat nästan tolv timmar idag i skolan. det är rekord som tusan. nu är provet över och likaså öppet hus. jag älskar bioteknik och mikrobiologi som sagt (jag vet att jag är en n.e.r.d.) men ja geovanni fick mig att tänka på ett annat yrke. biomedicinsk analytiker, låter det något för dig? att sitta och labba med blod och allt sånt som vi får göra på biotekniken. ändå soft. se vem som har sjukdomar hit och dit, kanske sticka utomlands till något u-land och hjälpa där. jag vet inte, men man börjar ju tänka. eller kanske fortfarande marinbiologi. jag har lite koll, jag får se. har ni koll på vad ni vill bli? <inget svar>.

hur som helst är religionen inställd imorgonbitti, sovmorgon! biotekniken är glesad och matten har inte jag. det betyder skola 10-13.20. till 12,40 om jag har tur om svenskan är inställd iom samma lärare som i religionen, intressant va? det känns bra med sådana dagar. riktigt bra. nu har jag tid att plugga biologi imorgon, hoppas nu verkligen att man gör det. borde tillbringa mer tid på stadsbiblioteket men ja, det blir inte så bara.

ikväll är det HOUSE. gotta love him. innan dess lite musik och sånt trams. fan vad skönt att denna dag är över!

adios mi amigos


åh, typiskt.

varför är jag så besatt av filmer för?
ikväll visas kärleksbrev med kevin costner. om hur en flicka hittar en flaska med ett brev i -flaskpost alltså och sedan rullar historian på. har hört en del fint om den filmen men åh, prov. vafaaaaaaaaan. nä jag pluggar samtidigt eller något.

white lies

asså det går bara inte. bläh. jäkla tur att theo ringde innan så man iaf snackade ihop sig om frågorna i en halvtimme. det är allt. orkaaaa. imorgon är det dessutom öppet hus och jag måste gå för att jag skolkade förra gången (you know i´m no good). så jäkla dumt att jag skolkade idag med. bluäh. haha på en kort dag dessutom. jag suger. lyssnar på paolo nutini som fan och tittar mig omkring i rummet. så jävla besviken, jag borde städa och köpa nya grejjer men orka det. haha såg precis att julstrumpan hänger kvar, måste ta ner den. åh vad dessa dagar är dryga, de som man säger nej till fika och allt annat för att plugga men ändå bara sitter inne och har ångest för att plugga. jag bara sitter! vafaaan.
bläh, fyfan för imorgon. lektioner 8.15-16.00 sen öppet hus sex till åtta. vafan ska jag säga för bra om min skola? jag hoppas jag får gå tidigare. åååååh det har gått en vecka och jag är redan bäng i huvudet. snälla ångest gå och lägg dig.
hoppas att det fixar sig för alla er andra däruute,
bless

p.s.

jag tar bort inlägget med bilderna. det är typ lika fult och onödigt som detta inlägg. ni har nog ändå inte hunnit se dem så varför skriver jag ens detta?
skitsamma,
tada!

jag orkar inte

att läsa bridget jones dagbok hjälper en inte alls med självdiciplinen!
jag ska bara är ett uttrtryck jag tar till mig mer och mer av.
snälla ge mig mvg på provet imorgon. nä jag orkar inte mer. jag litar nog på mig själv istället.

last request

okej, fan vad det blev fel. hela jävla inlägget. hatar bloggen, fattar ingenting. nu orkar jag inte lägga in fler bilder. dags att duscha och sedan musik till plugg,
ciao.

berlin

sitter äntligen och tar tag i historia, lite iaf. det gäller bara att sätta sig ner. Nu sitter jag med mvg frågorna. vg frågorna är klara nu. hoppas verkligen att det blir någorlunda samma prov som det vi pluggar in nu. det är bara ett sjukt system det där. proven i historia är sjuka!
stackars mamma kom precis hem, hon har så himla ont i ryggen och klarade inte jobba mer =/ jag ska pyssla om henne ikväll.
ååh en fin sak var att jag fick hem den lilla resekatalogen från kroatienspecialisten. fan vad jag är en sucker för sånt. resor alltså. vi får se nu. blir nog ingen resa detta år med mamma men tågluff räcker bra och väl! sedan kambodja i vinter om mamma får bestämma, haha vi får se =) charlotte är fan värre än mig och jag är jävlig! "efter tågluffen hittar vi antingen jobb i europa eller sticker hem och jobbar som fan, sen kör vi usa eller australien". jag älskar sånt! reeeeesa. nu åker viktor skidor den jäveln. marcos tur på fredag. sen ska kanske anton och theo till kanarieöarna bara en vecka och softa i havet. dom jävlarna. att det är så enkelt att ta ledigt från skolan hade jag ingen aning om. det hade varit sjukt soft att göra det. sticka till egypten eller tunisien eller nåt varmt och baaada. men nej, jag sparar och sedan är det min tur när ni jobbar hela sommaren! HAHA

walk idiot, walk

shit, såg precis eastern promises med mamma. blodig maffiafilm med viggo mortensen. iiinte lika snygg som i sagan om ringen om man kan uttrycka sig så. han har blivit gammal. filmen, ja vad ska man säga? den var blodig. jag håller det där så länge.
shit, inte pluggat historia sedan jag sa att jag var duktig och skrivit ner lite på två timmar. jag tror inte att det räcker. tomorrow it is. puh. jag orkar verkligen inte. ge mig 4e juni nu.

start enjoying life

jag lyssnar på keane och njuter! det har varit en fin kväll. nu har mamma precis gått med beggy till nåt uteställe. och fyfan vad jag har en snygg mamma, det är helt sinnes! helt svart förutom nåt coolt på tröjan. ah. jag kanske lägger upp en bild nån dag om jag får. jag var bara tvungen att föreviga det fina.

annars såg jag stjärnorna på slottet ikväll, eller en bit av det. jag blir helt tagen av peter stormare, han verkar vara en så fin man. riktigt snäll och så. jag har även hunnit se ett avsnitt av senaste greys anatomy, äntligen verkar strejken i hollywood vara över för nu fick jag se det =) fyfan vad jag bölade, som alltid då. nu lyssnar jag på a bad dream live och jag blir gråtfärdig igen. jag bara gråter en massa nu. inte för mig själv för jag mår ganska bra faktiskt för tillfället men för en massa andra saker. för folk, för serier, för filmer, för allt som inte handlar om mig. det är ganska skönt för en gångs skull faktiskt. att gråta, det är inte fullt så jobbigt just nu. eh, ja weird. ni fattar, kanske, ja.


I wake up,
it's a bad dream,
no one on my side
I was fighting,
but I just feel too tired
to be fighting.
Guess I'm not the fighting kind.
Wouldn't mind it
if you were by my side,
but you're long gone,
yeah you're long gone now.

image585


time to go

jag börjar bli orolig för mig själv :)

ready to begin

jag tror att alla hade en finfin kväll och fy vad jag var bakis idag. gun frågade mig hur jag mådde och jag missade att säga hej till min chef. till slut stod han framför mig och bara heeeeeej linn med värsta feta leendet. det kändes bra. vad som känns ännu bättre är att min lön som jag får den 25e är så stor så jag inte vet var jag ska ta mig till. jag är glad, så jävla glad. jag får nog hurra ensam ikväll för mamma ska minsann ut. sjukt men sant, och jag är väldans glad för hennes skull. tänk om hon hittar en sån fin kille. man kan hoppas för hennes skull. inte för att hon är den som letar. hon är tio gånger mer off än vad jag är.
nu ska jag nog läsa bridget jones eller något och bakisäta som hon är så jävla bra på. yeah.

puss på er

bästa kvällen på länge

gårdagen var helt sinnes! sinnes bra! jag är glad att jag gick ut och trotsade jobba dagen efter! det var en sjukt fin förfest hos matilda med en massa fina människor och jag mådde bra. det spelades fin musik från matildas nya dator och jag kom tillbaka till mina gamla vanor med att kissa en massa (kan bero på extremt mycket intag av alkohol) och det var fint med det där tjejsnacket på toan. det blir oftast så. sedan hamnade vi på centralen, jag och sara gick ifrån de andra för att hälsa på världens bästa charlotte som var otroligt snygg och fräsch till skillnad från oss. hon är så duktig så.
det blev en massa hopp över staket för att ta en genväg in till lilla torg och sedan fick vi billig öl av självaste rashid! det var coolt. alla stack till kb men jag, marco, anton och hans vän satte oss tillrätta och vägrade stressa. det är det som jag älskar med de kusinerna. de är fan som jag, haha. två söta helsingborgare bad om att få sitta med oss och jag försökte agera guide genom malmö och det blev bra. jag och simon umgicks en del den kvällen. ja, när jag tänker efter umgicks jag nästan bara med grabbarna. det var finfint. vi satt för en gångs skull i vinylbaren och jag bekantade mig med en massa andra söta pojkar och det hela var bara toppen! bra musik, finfin xider med sånt fint blingbling i och kärt återseende av en massa folk man inte sett på år och dar!
det hela slutade med att en snubbe från min skola var vår taxichaufför och körde hem oss alla. ååh vad fin kväll det var, fler av dem tack!

image582

image583

image584

hypnotize

fan vad jag älskar gitarrsolon. som de i audioslaves låtar. gotta love it. det är fan rock om något. ladda ner eller något. varför har bandet splittrats?

back to black?

image581

me and mr jones

det var sjukt jobbigt att gå till skolan idag. men fysik två timmar med cool vikarie som spelar i band skulle man väl klara. sedan mobbade jag alla när jag gick hem vid halv elva. stack och köpte kebab och sen såg jag en kass film som jag nästan somnade till. efter det sov jag två timmar, det var skönt. sedan ringde jag mamma och sa att jag inte ville med och handla, hon blev sur. oops. men kolla vädret och jag är så himla skabbig. jag lyssnar på amy winehouse istället (HON HAR KLIPPT AV KRÅKBOET OCH BLEKT HÅRET) och ska skriva lite historia. kom på att jag som vanligt inte har något att ta på mig till ikväll. riktigt jobbigt. det är alltid så. nu är allt i smutsen dessutom. ja, vi får se hur det går. bläh.


belief

historia, historia. fan vad jag pluggar. ändå två timmar idag, lite mindre kanske. varför? jag vet inte men det känns bra. så bra.
idag fick jag tillbaka hur mycket grejjer i psykologin som helst. arbeten hit och dit. mvg i alla. ändå orkar jag inte fortsätta. jag måste få mvg i kursen.
wah. ni missar väl inte ännu en av jane austens dramatiseringar ikväll på svt 1 21.30-23.05? jag ska se det! ikväll är det northanger abbey. jag har tyvärr inte läst boken. måste komma till skott med det. jag har sett så många dramatiseringar och filmatiseringar av jane austen men ändå bara läst stolthet och fördom. klart jag älskade boken. men varför är jag så seg med att låna ännu en? nej, ikväll blir det brittisk tv-serie. jag hoppas på det bästa!
imorgon har jag endast fysik, två timmar. så lär det bli 4 veckor framöver då samhällslektionen är att jobba hemma. yes!

just saying

hade jag fått göra exakt vad jag ville på projektarbetet hade jag förutom att skriva om valar startat en blogg, gjort megareklam för den och skrivit en massa trams som alla gillar och fått en massa sponsorer. för pengarna hade jag byggt vattenbrunnar i något land i afrika. eller något annat bra som att skaffa en massa fadderbarn eller skänkt pengarna till vacciner så att fler klarar sig. det hade varit ett fint arbete. förr tänkte jag faktiskt på att starta ett projektarbete där jag skulle luska runt om hur mycket som faktiskt går till drabbade länder och inte till en massa onödigt inom t.ex. rädda barnen, röda korset, unicef för att nämna några. det är ofta det snackas om vad pengarna kunde gått till. istället blir det många gånger skyhöga löner till högt uppsatta personer inom organisationen. det känns fel. vad tycker ni? 
att jobba för t.ex röda korset gratis här nere är en väldigt fin sak man borde uppskatta mer, eller att sända en peng hit och dit till drabbade länder. att skolor faktiskt samlar ihop en massa kläder är riktigt bra. jag måste bättra mig där. mer med pengakri 



kändisar med i videon, kanske inte världens bästa men den var kort och budskapet bra.
se den. do it.

det är sjukt vilka tekniker man kan ha

-kalle säger:

hursomhelst så blev min halsduk stulen

Linn säger:

hur då-?

-kalle säger:

misstänkte en tjej på festen, men kunde inte göra så mkt åt de

-kalle säger:

fick ett sms dagen efter där hon bad om ursäkt för att hon stulit min halsduk o ville lämna tillbaka den

-kalle säger:

nu har hon bjudit mig på dejt i nästa vecka

-kalle säger:

väldigt lustigt raggningsknep

Linn säger:

HAHAHA


the masterplan

wah seg dag. men jag fick tillbringa en håltimme med viktor och viktor, inte illa! och lille arvid såklart, som får mig att tänka på malmöfestivalen. hahah under salem al fakirs konsert, bland det sämsta vi varit med om men det fixade sig med stenhård fylla hemma hos marco innan och sen var det bara att köra! jag vet jag är mez, ska alla till kb imorgon?

image579image580

whah! dagens händelse!

SER NI!? DET ÄR PRECIS UTANFÖR MIG!
det är fan det största som hänt idag. fan att jag inte var hemma för att springa ut, smyga efter rånarna och ta fast dem. bli en hjälte på köpenhamnsvägen alltså. fan vad kassa de måste varit. 4 minuter tog det för dem innan de blev tagna! ahahaha
(de rånade handelsbanken för er som är trögfattade, ni vet vem ni är)

image577

image578

bilderna är tagna från vårt älskade sydsvenskan. se artikeln här

if you were a sailboat

när jag ändå är igång kan jag skriva att jag är osäker på om jag verkligen ska läsa psykologi b denna termin. det är två lektioner kvar av psykologi a men skiter jag i b slutar jag 12 iställer för 16.15 på torsdagarna. kan nämna att det är håla däremellan med. får jag bara vg i a kursen skiter jag i att läsa b, det är trots allt bara 50 poäng och jag läser redan 150 poäng mer än vad man måste. men får jag mvg är jag mer osäker. vad ska jag göra? tänk igenom det snälla medan ni lyssnar på underbara katie melua.


blame it on the moon

varför är jag så kass på att skriva labbrapporter? jag menar riktigt kass. mina lärare måste ha missat allt när de rättat mina rapporter. för att få vg i en labb i fysik är inget jag kan förstå. vg och mvg i biologi och bioteknik är bara tur. hoppas då att turen håller i sig. för nu mina vänner, nästan tre sidor senare är jag klar med min rapport om ännu en DNA-analys fast denna gång med PCR-metoden. det fanns så mycket konstiga ord att rättstavningsgrejjen inte hann med. en massa röda streck men vad gör det om hundra år?
lite mer cola sen är jag kanske på hugget för lite historia.
åååh igår fick jag reda på att jag ska göra ett arbete i samhälle. jag, marco och ludde fick om filmhistorian! faaan vad kul och enkelt! jag älskar för övrigt vår sh-lärare. gamla pg som ger oss fri tid på fredagseftermiddagarna fyra veckor framöver för att skriva på arbetet hemma. det betyder att jag slutar 11 istället för 3, och det på en fredag! det är vi fan värda så mycket som vi går i skolan. yes!

hata onsdagar!

dessa dagarna tar kål på mig. slutade för en timme sedan. har precis ätit. borde plugga men fy tusan heller. jag vill sova en stund. eller ska bara skriva över lite om labbrapporten till datorn och skicka iväg. yes, jag fick goody på mitt arbete i biotekniken, det fick inte pluggisarna i klassen! haha!
fan vad alla snackar om att åka iväg hit och dit. två i klassen är i egypten just nu, på fredag åker viktor till saalbach för att åka skidor, nästa fredag gör marco likadant och nu snackar theo om att sticka iväg till kanarieöarna. jag vill också bort! jag hade gett allt för att få åka till egypten under påsklovet, trettio grader och fin dykning hade inte suttit fel. men istället sitter man här hemma och klagar. alla gör det har jag märkt. det enda vi snackade om idag var vad man ska göra efter gymnasiet. maria ska kanske flytta till belgien, hehe. nån annan ska jorden runt och nån ska till england. hoppas det blir så då.
det som var sjukt härligt idag var att bioteknikprovet nästa vecka är inställt eftersom vi har öppet hus dagen innan. men mindre härligt är att jag måste vara närvarande vid öppet hus. fuck. bluäh.

i think it´s going to rain today

första skoldagen är nu över. jag kan inte säga annat än att jag är sjukt trött! vi fick iaf en håltimme mellan tolv och två då vår svensk lärare rättade våra nationella prov. så då fick jag lite tid till att skriva engelskläxan till torsdag och även en del av labbrapporten till imorgon. nu borde jag sätta mig ner och plugga historia men vem orkar?
jag har köpt tre nya dvds eftersom den dyra videobutiken hade utförsäljning, yes!
för övrigt har viktor tagit körkort idag! skicka ett sms och gratta vet jag! :D
time to go, puss!

hahahah

jag har dissat matilda två gånger idag för att sedan få rätta till det igen så att det ser lite bättre ut
allt jag kan säga är förlåt :D
ses seen

det regnar så fint

jag sitter och tänker en massa på vad jag vill plugga till senare i livet. marinbiologi, miljövetenskap, u-landskunskap eller något helt annat? i dont know. men en sak som jag kan stryka från min lista är att bli officer. jag gjorde det där testet på internet. höll på att tuppa av. den där mannen som man ska lyssna till för att få reda på vad man ska göra var så läskig och ja, jag klarade testet men jag var varken sämre eller bättre än snittet i sverige. kasst. inget militär för min del! testa här!

nu ska jag in i duschen så jag inte är alltför skabbig ikväll. jag menar, det är ju gamla hederliga espresso house som vi ska till! ojojoj! att jag sedan ska möta upp charlotte och matilda som alltid är lika fräscha gör det inte bättre. neej just kidding! men fan, charlotte är nog redigt brun nu. tur att jag har matilda med mig då ;D haha det blev fel. nu går jag,

bless

redan ny vecka

pretty good. min labbhandledning är nu färdig, finally! jag ska bara skriva in resultatet (behöver en bild) och en liten fiffig slutsats som jag får klura på imorgon när jag fått se resultatet. ändå härligt att ha gjort det lilla idag.
oj vad tiden går! snart slut på lovet =/
i veckan ska jag fan plugga isönder mig för historian, jag måste sätta mvg. jag hoppas nu att jag verkligen gör det. vi får se. inte idag dock. nu ska jag äta knäckebröd eller något annat gott.
ikväll får man träffa charlotte! .. och matilda :D:D

atonement

okej, nu har jag sett slutet på atonement eller försoning som den så fint heter på svenska. jag blev faktiskt lite tårögd, det trodde jag inte. men eftersom jag och matilda mest var inne i oss själva i fredags är det kanske inte så konstigt att filmen gick oss spårlöst förbi.
det fina är kostymkläderna. jag menar, kolla bara in kiera knightleys underbara klänning

image576

muu

idag är en "jag borde göra dag". skriva den stora labbrapporten som ska vara inlämnad på onsdag, börja plugga historia och städa rummet. istället har jag som alla hade igår fett mycket ångest för att starta skolan. imorgon då för min del. vill inte är det enda som jag har i huvudet. lätt att plugga då?

suckers

sa jag att jag har studiedag imorgon?
HAHAHA

diarios de motocicleta

åh, jag såg den igen! den här gången med mamma
che guevara och hans vän albertro grenada som korsar sydamerika på motorcykel, flotte, genom att lifta och gå. det är en så fin film om hur de försöker komma fram till vad de vill och hur världen faktiskt ser ut. släppa sig fri från de rika och hjälpa de fattiga. sedan ser man ju hur det gick för che guevara. den är verkligen sevärd!
"dagbok från en motorcykel"

image575

becksvart

igår var matilda här och det var riktigt fint och trevligt. tråkigt nog var vi för tröga för filmen atonement (whats up med namnet?) och stängde av filmen efter en timme då vi bara snackat om annat. idag fick jag dock reda på att den är oscarstippad. hah! jag måste nog fortsätta se resten av rullen.
annars har dagen bestått av jobb, jag tycker jag skriver det alldeles för ofta nu men så kan det vara. hela butiken släcktes ner i tio minuter vilket gjorde att jag hamnade i beckmörker med två tanter som fick panik och absolut inte kunde vara där inne längre. annars har jag, mattias och yoshi haft muffinskrig i matrummet, slutat lite tidigare och snackat en del. med andra ord, jag älskar att jobba ute på golvet med dem istället för att sitta i kassan hela dagarna.
fy vad det snöar! och vad halt det är ute. stackars tanter som åker in på sjukhus hela tiden för att de ramlar. nej nu ska jag mysa i soffan med mamma och kanske somna eller något och gotta mig åt att det är studiedag på måndag! yeah!

exakt fem månader kvar

woho vad jag sovit bort dessa tre senaste dagarna. vaknat elva varje dag, inte bra men vafan, det är ju lov!
på två timmar har jag idag hunnit köpa lite varor till ikväll i mataffären, lämnat cykeln för reparation och fikat med morfar. ändå lite skillat. han lämnade för övrigt dagbok från en motorcykel till mig. fin film, ska få mamma att se den med mig någon dag snart.
ska sticka ner en sväng till stan och byta mobilabonnemang, eller rättare sagt ta bort det och skaffa sånt med kontantkort, refil? mamma ska bara sluta jobba först.
jag tror jag ska försöka mig på en labbrapport idag i biotekniken. bara någon i halvklassen är inne på msn så man kan få hjälp med att uppfriska minnet.
haha såg att pau såg den serien igår. ååh vad den är kass! var det ingen som såg jane eyre på ettan eller tvåan? den var så braa! men nu är det slut med den. vad jag älskar dessa serier, synd bara att de tar slut lika fort som de började.
nu har jag laddat ner stardust. den har fått bra kritik här och där men även kass så jag känner inte riktigt att jag vill slösa trettio kronor på den i videobutiken. oops. så kan det gå. jag måste sluta vara olaglig, eller iaf ta väck filmerna när jag sett dem. med det sagt ska jag nog se filmen innan jag sticker ner till triangeln.


try again

fy fan vilken hemsk dag! och allt för en jävla bok. ja, dumma svensk boken som ska vara utläst till nästa vecka. den ska tydligen vara bra. hm, inte enligt mig och de jag snackat med. jag, theo och ludde har i några timmar idag vandrat mellan Émile Zolas roman Thérése Raquin och msn för att slänga glåpord till den. ååh jag har mått så dåligt av den! riktigt deprimerande och långtråkig är den! men nu äntligen är den utläst. att man kan ogilla en bok så mycket. ååh jag ryser och har suttit här och surat i två tre timmar. fyfan. argh
nu ska jag äntligen få se backpackers halv åtta, igår fungerade inte kanal 7. jävla aftonbladet.

ÅH!!

JAG PRATADE PRECIS MED CHARLOTTE!
hon mår så jävla bra nittonåringen! hon simmade med delfiner idag!
åååh vad jag saknar henne!
nyår i miami var inte heller helt fel ;D

image574

för alla filmälskare

den bästa film jag såg i år måste ha varit this is england. jag ryser! scenografin, rollgestaltningarna, kläderna, musiken, omgivningen, handlingen, ja allt flöt på så perfekt. den lille killen alltså. åhåhåh. perfekt. jag mådde bra när jag såg den. jeansen, hängslena och fred perry tröjorna! det var så klockrent och fint.



pans labyrint var riktigt fin den med. jag byggde faktiskt mitt tal till svenskan (nationella provet) på den filmen. den slog mig så hårt. den lilla flickan som lever mellan den brutala verkligheten och den fantastiska fantasivärlden.
att de båda gick in i varandra på ett sätt fick en att tänka till. fantasivärlden var fantastisk men det behöver inte alltid vara som i en disney saga. det var en mörk fantasivärld där flickan fick utföra olika uppgifter som skulle göra allt bra igen. frågan är hela tiden om den mörka vuxensagan är en fantasivärld eller om allt faktiskt verkligen händer. man får tänka till själv, jag vet var jag står i den frågan. se den själva och häpnas. den är rysligt bra! att jag inte såg filmen på bio mår jag riktigt dåligt av. man ska se fantastiska filmer på bioduken och ingen annanstans!

 

det är faktiskt tre helt olika filmer jag har som topp tre i filmvärlden i år. den första om shane och hans äldre vänner i england 1983 då falklandskriget skakar befolkningen.
den andra om en mörk hemlighet som utspelar sig under andra världskriget.
i this is england skakar verkligheten befolkningen och i pans labyrint är man rädd för det hemska och söker sig till en annan dimension, en tillflykt som kanske inte heller är den bästa. man letar, men hittar man svaret? visst kan man tolka filmerna som lika på det sättet men egentligen finns det inte något som för dem samman, förutom att båda har med krig att göra och sökandet efter något bättre, men det sista är väl ständigt aktuellt?

300 såg jag för två månader sedan då det mesta var jobbigt. den enda som fanns där för mig var mamma och jag kände mig övergiven och tråkig. jag ville inte någonting. jag letade efter en film som kunde få mig att tänka på annat. vad jag inte anade var att det skulle vara en krigsfilm. jag vet inte om 300 ens fick bra kritik men det var den filmen som verkligen bevisade att en film kan göra så mycket. det var väl mest det. jag fick en varm känsla inom mig, det kändes bra att inte ha något gemensamt med rollinnehavarna, tiden, omgivningen, kläderna, allt! det är väl egentligen inte en film att drömma sig bort till i normala fall men det var väl just vad jag behövde då. något helt annat, något nytt. de blodiga krigsscenerna, de pampiga spartanerna och motståndarna som var dem underlägsna. det kändes som att se gladiator på nytt fast i en helt annan epok med mindre repliker och mindre bakgrund. det var bara nu kör vi. precis vad jag behövde. det låter konstigt. men det gav mig en kick.

för er som läser denna blogg tror jag inte att ni hade gillat varken denna eller pans labyrint, speciellt inte när jag berättar att den förstnämnda utspelar sig i spanien och det talas alltså bara spanska. men vad vet jag och mina förutfattade meningar. överraska mig! försök, är det något jag kan så är det filmer! jag vet att pans labyrint iaf inte får er besviken! och för er som inte sett this is england, se den!
image572

why can´t i be you

jag läser en bok. faktiskt. jag borde göra det oftare. en riktigt seg dag, men det kan vara fint det med. jag tror jag ska läsa ut boken som faktiskt är helt okej och sedan kan jag bocka av en grej på skollistan. fy fan vad jag borde fixa mycket med skolan men fy tusan vad jag inte orkar. nytt år, nya tag? HA

n00b

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
eh, ja. ni vet nog
annars spydde jag för första gången av en fylla, lite tragiskt faktiskt. av mousserande vin eller champagne och jag var mest okontaktbar. hade varit coolare att säga att man aldrig spytt faktiskt.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag ger inga efter den gången då jag lovade mig själv att jag skulle börja vissla och jonglera

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
min kusin lina, ändå vän med =)

4. Dog någon som stod dig nära?
nej :D

5.Vilka länder besökte du?
Kroatien, danmark, (stannade i bosnien för att köpa frulle)

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
mer dykning, sol, värme, ännu fler vänner och ja, resor

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
7/7, 21/7, 27/7, juli helt enkelt

8. Vad var din största framgång 2007?
att få helgjobb på ica 100 m från mig (chefen älskar mig)

9. Största misstaget?
7/7

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
förkylningar, annars ett skärsår vid handleden som jag fick efter en galen natt i split när jag skulle kissa och gick ner bland vassa stenar, oops. det tog några månader innan såret eller ärret var helt borta. jag är klumpig.

11. Bästa köpet?
min skinnjacka

12. Vad spenderade du mest pengar på?
skinnjackan, resan till kroatien som blev typ 8000 kr, ändå värt det

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
ja, att få resa iväg från äckliga sverige

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
asså det är jobbigt att säga det men fan vad umbrella ekar i huvudet. har någon låt spelats så mycket någon gång?
annars the fratellis - chelsea dagger

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ända sedan starten under 3an har jag typ mått skit mer eller mindre men det har såklart funnits ljuspunkter där med. jag tror att mitt bästa år hittills måste vara 2005 då jag åkte till egypten och fick dyka, åkte till norge och träffade min syster helt ensam och sedan en spontantripp till turkiet med mamma där jag fick dyka och njuta av 45 graders värme. resor är livet! sedan kickade gymnasiet igång och jag fick nya vänner och vi hade superkul i ettan. inte alls lika jobbigt som nu.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
lagt ner mer tid på skolan, tränat, rest

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
tyckt synd om mig själv

18. Hur tillbringade du julen?
med mamma, morfar, moster beggy med barn

19. Blev du kär i år?
nä jag vet inte riktigt. jag tror jag blev lite förälskad

20. Favoritprogram på TV?
greys anatomy helt klart i februari eller vad det var då denny och lizzie blev kära. jag tror aldrig jag bölat så mycket för någon handling som inte handlade om verkligheten som när denny dog och lizzie blev helt förkrossad.

21. Bästa boken du läste i år?
ååååh det kan ha varit dan browns da vinci koden men jag tror ändå att det får bli den engelska versionen av mystic river. fyfaan vad den var spännande och underbar! när jag tänker efter läste jag da vinci koden förra året men änglar och demoner detta året, ändå en besvikelse.

22. Största musikaliska upptäckten?
kaiser chiefs

24. Något du önskade dig och fick?
ja

25. Något du önskade dig men inte fick?
ja på samma fråga som innan

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
fyllde myndig, stack till skolan och var på toppenhumör, firade på mc donalds med marco, tim, lasse och theo. det var sjukt fint väder som alltid och ja, det var en fin dag! sedan åt jag gott med mamma

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
haha ja massor
det är ändå en sorts dagbok det här och mina vänner läser det så jag kan väl yttra mig lite smått
- att min pappa hade hört av sig på riktigt och inte när det gäller fel saker som ett bidrag som han fuskat med alla åren. inte för att han hörde av sig på ett bra sätt nu när han väl gjorde det
- att jag hade fått träffa min kusin kim andré när han befann sig i malmö och jag i kroatien
- att min syster hade brytt sig mer
- att jag hade fått till ett superdyk
- att jag hade visat mer intresse för vännerna och de för mig
sen massa mer men jag orkar inte skriva det

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
mest skabbig i skolan då jag inte bryr mig ett smack. mest skabbig annars också faktiskt om jag tänker efter

29. Vad fick dig att må bra?
resa, MAMMA, att hafdís hälsade på, min fina artonårsfest

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
christian bale

31. Vem saknade du?
tine, hafdís, charlotte,

32. Den bästa nya människan du träffade?
hafdís

sjukaste på länge

måste berätta en sjuk sak när jag ändå är igång!
en tant lade in 39000 kr på sitt ica kort igår! 39000! inte tretusenniohundra utan trettioniotusen! tur som fan att jag inte behövde ta emot det, jag hade nog fan nekat. det är ju bara så sjukt! att ha 68 femhundralappar med sig i ett kuvert och sätta in det på ett matkonto är för mig inget normalt.

stupid.

jag har sovit så gott inatt, och då menar jag riktigt gott! att mamma sedan ringer halv tio och jag flyger upp ur sängen är inte coolt. jag somnar om men en timme senare ringer det igen. den här gången från mobilen som jag dumt nog har satt maxvolym på och en snäll 08a säger förlåt. efter det kunde jag bara inte somna om. jag köpte en ostbulle, åt en piggelin och såg lite på nickelodeon. alltså, det finns för tusan ingenting på tv idag! jag är så besviken!


det här är början på en ny tid

jag måste bara slänga in en bild
den var fin och nyår var fint, fast det har jag kanske redan sagt
året var fint när det gäller filmer med, ta bara pans labyrint och this is england
om jag orkar ska jag sammanfatta årets höjdarfilmer och dissa några, om jag orkar.
vad jag inte orkar är att ta av mig mina äckliga arbetskläder. för hilvede, ska ta av dem nu bara för det. äckligt. är man lat så är man.
jag tänkte se dagbok från en motorcykel ikväll. det är sådanna filmer som den som får mig att vilja ta upp spanskan igen. jag ska, i sinom tid. språk är lätt så varför inte ge det lite tid? i will. morfar bandar filmen ikväll istället. nu ska jag släppa internet för ikväll och njuta av tre lediga dagar. jag ska vila ut mig. ha lite lov. för det är jag värd.
gott nytt år allesammans, hoppas 2008 blir dubbelt så bra som 2007.

image566

recording at the moment

oasis släpper nytt album till sommaren, det var den bästa nyheten på länge, ååh!
lycka!

image564

2008

igår var riktigt mysigt! middag med tjejerna och sedan träffa en massa man känner vid kronprisen klockan tolv! jag är off idag och orkar inte skriva något men det var en fin nyår och jag ser fram emot 2008,

bless

RSS 2.0